onsdag 22. september 2010

HOT AND GODT

Harissa!!!
For oss nordmenn med sarte ganer, er det ikke alltid det sterke som trigger oss til å velge mat, men jeg personlig er veldig glad i sterk mat.
Harissa er en flott saus som kan brukes på alt fra couscous,
ris, kjøtt og fisk.
Denne sausen er både sterk og pikant og brukes for det meste i det sørlige middelhav.
OPPSKRIFT:
12 ferske chili i biter uten frø
1ts malt spisskummen
1ts malt koriander
saft av en halv sitron
oliven olje
salt
Kjør chili, krydder og sitronsaft i en blender.
tilsett oliven olje til det blir en passe saus.
La sausen trekke noen timer før bruk,
Fyll sausen på tett glass.
NB! Sørger du for å dekke sausen med et lag oliven olje, kan den oppbevares i kjøleskap i flere måneder:O)
HÅPER DET SMAKER!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar